Dags att komma igång igen!

Ojoj, long time no uppdatering. Det är aldrig bra. Jag får se till att skärpa mig, men det har varit mycket att göra här och orken har varit ganska låg tyvärr.

Så vad har hänt under tiden? Jo, innan höstlovet hade vi gympa till att börja med. En grupp fick börja med att spela jägarboll för att få lite uppvärmning och samtidigt bli indelade i fyra lag. Kul att se att de nu börjat förstå att de blir indelade i lag under lekens gång, väldigt uppmärksamt och förståndigt.

Så för att överlista systemet tar vissa till taktiken att vänta med att komma och hämta band tills önskad färg står i tur att delas ut, andra försöker sig in i förhandlingssvängen. De flesta struntar tack och lov i vilket och rycker åt sig det band de får och ger sig tillbaka in i kampen igen med liv och lust. Precis som det ska vara.

När det så slutligen skapats fyra lag lekte vi Bränna svansen för att träna lite samarbete i lagen. Två lag arbetade på varje planhalva, ena var ormen det andra stod runt i en cirkel. Det gick ganska smidigt för ena halvan, men ett lag hade väldigt svårt att enas om i vilken ordning de skulle ställa sig när de var orm. Det är ju roligast att stå först eller sist. Så efter några inte särskilt smidiga byten så diskuterade vi genom saken och kom fram till olika lösningar man kunde ta till som var bättre än att stå att gräla. Intressant att observera hur de olika lagen löste problemen och fungerade tillsammans.

Efter bränna svansen ställde vi ut fyra bänkar och lekte den alltid så uppskattade Eldklotet (Minutboll). Det får upp tempot och håller alla sysselsatta. Sedan var alla lagom uppumpade för lite handboll för att avsluta denna del av våra boll-veckor. Nu ska det handla om redskap ett tag!

Mer nytt inom kort.

(PS. Hittade till Schackonline. Får se om man hittar tillbaka till sina gamla drag igen. Utmana gärna Bemian om någon har vägarna förbi.)

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest