Den blomstertid nu kommer… med lite gympa

kungensDå var det dags för sista rycket innan sommarlovet börjar. Måndag utflykt, tisdag avslutning och vi hoppas verkligen att det regnat färdigt innan dess. Det märks att vi är inne på sluttampen med mycket att göra och energi som ska räcka till. Övning av avslutningssånger, städning med mera men vi har hunnit med lite gympa och lekar. Tyvärr har inte uppdateringarna hängt med riktigt.

Förförra veckan hittade vi på en massa stafetter första stunden, sedan lekte vi Spökbollsfyran. Den var riktigt rolig. Eftersom bänkarna redan står i ett kors kunde vi leka Organisationsleken med lagen stående uppe på varsin bänk som sista aktivitet.

Denna veckan hade vi hoppats på att kunna vara ute men det är inget roligt när det är så här dåligt väder. Så vi hade gympaavslutningen inomhus och eleverna fick välja. Det blev att vi lekte Pacman först och sedan Kungenssöner. Två mycket uppskattade lekar!

Uppdateringsarbetet är inne i en lugn fas just nu. Jag har upptäckt att dygnets timmar är aningens för få för att hinna med allt man vill. Men med lite god vilja och kreativt tänkande så kanske det går att tänja på! Eller så låter man bara det vara lite lugnt ett tag. Det är ju dock sommarlov snart…

Ha det gott!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest