Gympa vecka 20 – Utomhus!

Med sol och blå himmel redan tidigt på morgonen kunde förutsättningarna inte vara bättre för vår utomhuspremiär. Passet inleddes med att eleverna fick värma upp med att jogga ett varv runt gräsmattorna. Det var ju faktiskt skoljoggsvecka denna vecka så det blev en liten försmak på det.

Sedan fortsatte vi med leken Kedjan (även känd som Molekylen), en fånga lek som kräver en del samarbete. Den parar dessutom ihop deltagarna på ett roligt vis så att det blev lättare att sedan dela in dem i två lag för huvudaktiviteterna brännboll och fotboll. Alla par på ett långt led, sedan splittades paren i två grupper.
Pia tog brännbollen med en grupp, jag fotbollen med den andra. Efter lite fotbollsspelande på vanligt vis bytte jag sedan till Attackfotboll. En aktivitet jag fick med mig från min tid som fotbollstränare. Världskrig har jag för mig att den kallades då.

Att spela fotboll på det viset gör fler involverade i själva spelandet. Det är annars lätt att ett fåtal fotbollskunniga håller i bollen det mesta av tiden medans övriga mest verkar vara i vägen.

Sedan fick grupperna byta aktiviteter, de som spelat brännboll kom till mig och fick en vända fotboll. När båda grupperna fått spela fanns det faktiskt lite tid över. Då fick alla välja själva om de ville spela mer fotboll, träna inför skoljoggen eller leka fler lekar. Kul att många ville leka :)!. Så då blev det en liten buffe med jaga lekar som TV-tagen, Sunnanvind och Nordanvind och Korv med bröd.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest