Första veckan klar!

Första skolveckan visslade förbi i en rasande fart och ligger nu bakom oss. Det gick oroväckande fort att komma in i svängen igen. Inte minst med tanke på att vårt roterande stäng och öppningsschema lömskt nog rasslat fram en öppning och två stängningar till mig i samma vecka, en fredagsstäning inte desto mindre. Men med en halvliter kaffe i termosmuggen och Rockkanalen i stereon fixar även jag de arlaste öppningstimmarna.
Även om våra förskollärare inte är sena att påminna oss om att de öppnar ännu tidigare än vi…

Vi har hunnit med en hel del lekande. Redan på tisdagen delades klassen in i två grupper, ena gänget fick uppdaterat sina isvett kunskaper, det är inte varje vinter vi kan åka på naturisar häromkring så det behövs. Den andra gruppen fick en dos drama av Pia. Först en mingel lek som start där alla får en lapp på ryggen med ett kändisnamn på. Sedan får kompisarna ge ledtrådar till vems namn man har på ryggen.

Efter en kort samling med lite teaterprat delades de in i grupper om fem. De fick tre givna rekvisita (handskar, leksakspengar och kaplastavar) och tio minuter på sig att helt själva sätta ihop en improviserad teater utifrån detta och sedan spela upp för resten. Det gick otroligt bra för dem och vi är mycket imponerade av deras förmågor!
Vi ska ha en hel del teater under terminen så detta blev en liten men riktigt lovande uppstart.

På musiken blickade vi tillbaka på förra terminen och mindes vårt luciatåg, sjöng lite kända sånger och pratade om vad som skulle hända framöver. Eftersom alla fritidspedagoger ska jobba med sin aktionslära nästa torsdag så kan jag inte musicera med dem då, därför fick detta första tillfälle bli en mjukstart.

Vi hann då också med att leka Fyra man i soffan. Att bryta av med lite lekar under musiken har nog gjort gruppen mer avspänd inför varandra och det ger en positiv effekt på resten av undervisningen. Fyra man i soffan är en riktigt rolig strategisk lek som rekommenderas!

Under fredagen gick vi alla och åkte pulka som avslutning på veckan, då bestämde Pia och jag att vi ändrar lite i vår idrottsplanering och tar skridskoåkning utomhus på dammarna i Maria Park istället nästa vecka. Då hinner vi dessutom repetera isvetten (eller i svett?)

Programmeringsmässigt håller jag just på att avsluta arbetet med att starta ett RSS flöde på sidan. Det har önskats och jag gör vad jag kan för att hålla besökarna nöjda!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest