Ute på hal is

news_rp2anbwr4bI tisdags så hade vi planerat in skridskoåkning utomhus på en damm i området under gymnastikpasset. Gympa är det första som händer på tisdagarna så det var bara att se till att komma till jobb i tid. Jag var nästan i tid.

Ett besynnerligt tickande missljud som jag först oroligt befarade vara ett allvarligt fel på bilen visade sig tack och lov bara komma ifrån ett finurligt dolt batteridrivet leksakståg som fått fnatt. Undrar vem som glömt/gömt det där. Innan jag hittade det hade till och med CD-spelaren kontrollerats och motorhuv öppnats, men tack och lov att inga samtal till verkstaden hann göras.

Men jag lyckades ändå inte komma allt försent.
Gänget stod redan uppställt och det var i princip bara att kila iväg på den korta vandringen till isen.
Pia fick tyvärr avstå pga VAB men vi hade väldigt trevligt ändå och på fredag gör vi om det igen med andra halvan!
Det är en speciell känsla att glida runt på naturis! Det var länge sedan sist men nästa gång måste det med lite varm choklad!
Och så är det ju det här med alla skridskor som ska snöras. Nobelpris till uppfinnaren av snabbspännena! 😀

Tisdagens sista pass ägnade vi åt drama i halvgrupp, idrottsgrupperna igen. Det blev Vad gör du? och charader. Båda övningarna gillades skarpt och jag tror att Vad gör du? kan komma att användas fler gånger. Även jag fick kämpa mig genom några charadlappar, bl.a. golfspelare, men annars bjöd nog min kollega på en minnesvärd uppvisning som rockstjärna!
Eleverna fick efter även prova att göra charader i par.

Dramaövningar är riktigt intressanta att observera. Att få se hur olika tolkningar olika elever har på ord och känslor som tuff, glad, polis med mera är utmärkt startpunkt för bra diskussioner!

Mer fyra man i soffan har vi också hunnit med, det har redan hunnit bli en efterlängtad lek!

Mer kommer!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest