Gympa again

Efter ett skönt höstlov är vi så tillbaka i vår älskade gympasal igen. Till första lektionen valde eleverna uppvärmningslekarna Land Skepp och Hav (Bommen kommer) samt Gör si, gör så.

Därefter använde vi oss av Lagkamp 1 från sidan 48 i Idrottsklassens dagbok av Ulf Bjuremar. En stationsövning med friidrottsinspirerade inslag.
Deltagarna delas in i lag som börjar på varsin station. Tidslängden på övningarna avgörs av en station där 50 ärtpåsar ska flyttas en och en från en låda till en annan.
När sista ärtpåsen flyttats slutar aktiviteterna på alla stationer, resultat noteras och lagen byter platser. Längdhopp från plintar på tjockmattor, prickskytte och andra roliga övningar ingick. Eleverna tyckte det var väldigt roligt.
Denna och många, många andra roliga förslag finns att hitta i Ulf Bjuremars eminenta böcker!

Vid andra tillfället var eleven som skulle hålla i uppvärmningen sjuk så Pia körde ett aerobic pass med mycket motorik i.

På tisdagspasset den här veckan valde eleverna jägarboll och Skepp hav och land igen (poppis!). Sedan fick ena halvan jonglera med bollar på olika sätt, med händer eller olika racketar. Jag visade de som var intresserade hur man jonglerar med tre bollar och Pia körde aerobic med andra halvan. Sedan lekte vi livvaktsbrännboll och Pacman. Båda mycket uppskattade av gänget! 🙂

Fortsätter att fila på utseende och funktioner… Jobbigt…

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest