Lucia och redskap

Tiden går fort nu när det lackar mot jul! Lucia förberedelserna är i fullgång samtidigt som vi ska hinna med allting annat.

På gympan i förra veckan satte vi igång med redskapen igen efter att vi fått förmånen att få ha en Friskis och svettis instruktör på besök två pass . Mycket nyttigt för koordinationsträningen.

Nu får min kollega Pia (också fritidspedagog) som jag delar gympabiten med, fullt utlopp för sin bakgrund som gymnastikinstruktör. Vi tränar ansats mot språngbrädor, hoppar över plintar på alla möjliga sätt. Sidhopp, katthopp, ljushopp och allt vad det heter. Vissa gör t.o.m kullerbytta över plinten. Klättrar i linor och mycket annat. Jätteskoj!

Men vi hinner leka också förstås. Efter det att redskapen ställts tillbaka delade vi upp gruppen i två delar. Deltagarna ställde sig sedan tätt i en ring med en person i mitten så gjorde vi den så klassiska tillitsövningen där personen i mitten blundar och svajar fram och tillbaka medans kompisarna i ringen ser till att man inte faller utan fångar mjukt upp en och stöttar upp.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest