Gympa vecka 40

Det har varit mycket att göra på sistonde! Har bl.a varit på kurs i Malmö hos Specialpedagogiska skolmyndigheten. Att möta elever med hörselnedsättning. Väldigt intressant och tankeväckande föreläsning. Visste bl.a inte att ljudet från fläkten på en vanlig gammal hederlig overheadapparat orsakar buller som överstiger EU gränsvärdena för acceptabelt bakgrundsljud. Att ljudmiljön i gymnastiksalar är bedrövlig visste man sedan innan, men det var ännu värre om man använder hörapparat. Använder man hörapparat och det är bakgrundsljud runt om är det ganska kört. Så visa övningarna tydligt med rörelser samtidigt som man berättar. Men det är alltid en bra idé oavsett.

Gympa har vi också haft förra veckan. Ena gruppen fick värma upp med jägarboll för att komma igång och få alla indelade i fyra lag. Därefter lekte vi Färg och familj. En ganska enkel men mycket nyttig och rolig övning i samarbete.
Därefter slog vi ihop grupperna så att fyra lag blev två. Ett ganska smidigt sätt att göra två lag på om man vill ha en extra chans att få lagen hyfsat jämnstarka.
Därefter var det dags för en mycket efterfrågad favorit. Spökboll! Även kallat Gränsbränboll. Andra gänget fick nästan samma lektion som det första gänget veckan innan (beskrivet tidigare här). Fast med spökboll istället för konboll. Gick lika bra.

Denna veckan har vi bjudit in en handbollsspelare att visa oss en handbollsgenomkörare. Skoj, skoj!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest